|
Gaja Kafe ...kavarna za ženske debate...
|
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtorica |
Sporočilo |
Immortal Illusions polboginja

Pridružena: Pon, 07.02.2005, 12:44 Prispevkov: 3426 Kraj: elsewhere

|
Objavljeno: Čet, 09.10.2008, 21:14 Naslov sporočila: |
|
|
| L.L.L. je napisala: |
| Kar me zdaj bega je to, da lahko zasebnost nekdo, ki ga smatraš za prijatelja, kaj hitro dojame tudi kot skrivalnico oziroma nezaupanje! |
Jaz bi kvečjemu rekla, da ta prijatelj ne more razumet mojih feelingov glede razlogov, da jim pač nisem povedala. Mislim, kot da je otiranje tako lahko, kot bi šel v trgovino po kruh.
Jaz imam bolj kot povedat prijateljem problem, kako se obnašat z novonastalimi poznanstvi/kolegi. Ne skrivam, ampak se tud ne trudim povedat za vsako ceno; ko (če) bo prišlo do tega, bom povedala. Pa še to ne kot label lezba. V končni fazi je to tako intimno, ki za sabo povleče preveč stvari (outiranje so le vrata, 1. korak). _________________ I'm going My Way. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Immortal Illusions polboginja

Pridružena: Pon, 07.02.2005, 12:44 Prispevkov: 3426 Kraj: elsewhere

|
Objavljeno: Čet, 09.10.2008, 21:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Nenazadnje je homofobija njegov /njej problem, nezaupanje do prijateljev pa moj. |
A res prijateljem zaupamo VSE?  _________________ I'm going My Way. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
L.L.L. meščanka

Pridružena: Pon, 02.04.2007, 15:03 Prispevkov: 117 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet, 10.10.2008, 12:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Immortal Illusions je napisala: |
| Nenazadnje je homofobija njegov /njej problem, nezaupanje do prijateljev pa moj. |
A res prijateljem zaupamo VSE?  |
Good point v konkretnem (mojem) primeru gre pač za prijateljico, ki je ogromno zaupala meni in pričakovala v tem vzajemnost. Sicer se pa strinjam, lahko te s prijatelji družijo tudi ''samo'' skupni interesi itd ... _________________ BESEDA JE OBLEKA DUŠE (Seneka) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ally polboginja

|
Objavljeno: Pet, 10.10.2008, 14:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Eos je napisala: |
Takšni, kot pač so ... Polni lastnih miselnih zavor, predsodkov in strahov. In kot take jih sprejemam. Seveda niso vsi taki, ampak nekaj mojih najbližjih prijateljic je pa žal precej homofobnih. Zaradi tega ne želim izgubiti vseh lepih stvari, ki mi jih kljub temu dajejo ... Vsekakor ne nameravam ničesar večno skrivati pred njimi, saj niso neumne, kristalno jasno jim je verjetno, da se nekaj dogaja z mano, da nisem ravno samska, ampak samo skušala jim bom ublažiti pretrese  |
V bistvu te čisto razumem, ker je bilo (oz. še je delno) podobno z mano in mojimi starši, čeprav starše dajem v čisto drugo "kategorijo" in sigurno sem več razumevanja pričakovala od prijateljev.
Ma, to je čisto odvisno od posameznikov. Mojim prijateljem (tistim, ki jih lahko prištejem na prste ene roke in resnično ustrezajo najlepši definiciji prijateljstva) sem povedala praktično takoj. Mogoče tudi zato, ker sem jih potrebovala. Imela sem izredno srečo, da so bili vsi zelo odprti in veseli zame. Jaz sem pač tak človek, ki take stvari pred njimi ne bi morala skrivati. Prevelik del mojega življenja so, da jim ne bi povedala o vsem lepem, ki se mi je dogajalo, o mojih strahovih in tako dalje.
Zato sem v bistvu prav trpela, ker sem se bala povedati mojemu prijatelju, ki je bil vedno bolj "konzervativni strani". Na koncu nisem mogla več in sem pač povedala ter bila prijetno presenečena.
In NE, prijateljem ne povem VSEGA, ampak meni je bila pri tej grupi ljudi to prevelika stvar, da bi zadržala zase. Vsak ima pa svoje in to čisto razumem.
Tudi jaz nimam problema biti tiho o tem, ko se pogovarjam z znanci, s kakšnimi bivšimi sošolci ali pa kolegi. Niti nimam najmanjše potrebe po tem...
Hočem pa reči, da ta tvoj "strah" dobro razumem.  _________________ "... and those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." Nietzsche |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gänseblümchen muza

|
Objavljeno: Sob, 11.10.2008, 15:14 Naslov sporočila: |
|
|
| Gänseblümchen je napisala: |
| kritiko, zakaj ji nisem že prej povedala, da so ji sedaj določene stvari veliko bolj jasne. |
Ali pač? |
bolj jasno ji je v smislu, zakaj sem sprejemala določene odločitve, kaj sem delala med vikendi, zakaj sem bila v depri.... mislim, da vse rabi svoj čas. _________________ Because Myself programmed me for it. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
L.L.L. meščanka

Pridružena: Pon, 02.04.2007, 15:03 Prispevkov: 117 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon, 13.10.2008, 13:09 Naslov sporočila: |
|
|
| kritiko, zakaj ji nisem že prej povedala, da so ji sedaj določene stvari veliko bolj jasne. |
Ali pač? |
bolj jasno ji je v smislu, zakaj sem sprejemala določene odločitve, kaj sem delala med vikendi, zakaj sem bila v depri.... mislim, da vse rabi svoj čas. |
Ja, sej ja ... sej glih to v prejšnjem svojem postu pišem v nadaljejvanju ... ''Ali pač?'' se je navezoval na moj dvom, ki ga je odprla podobna situacija, kot sem jo prebrala pri tebi.  _________________ BESEDA JE OBLEKA DUŠE (Seneka) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|