Gaja Kafe Seznam forumov Gaja Kafe
...kavarna za ženske debate...

Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članicSeznam članic     PravilnikVodila za pisanje
 Skupine uporabnicSkupine uporabnic   Gaja Kafe portalPortal Gaja Kafe   KoledarKoledar 
   PrijavaPrijava 

zeleni kotiček
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Ta forum je zaklenjen; ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjen; ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gaja Kafe Seznam forumov -> Labrisova okrogla miza
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtorica Sporočilo
raceing girl
nimfa

Kraj: okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: Čet, 25.09.2008, 8:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem, a ste to že omenile; v Sparu prodajajo eko vrečke iz krompirjevega škroba.
Poglej uporabničin profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
brinda
polboginja

PrispevekObjavljeno: Čet, 25.09.2008, 9:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

raceing girl je napisala:
Ne vem, a ste to že omenile; v Sparu prodajajo eko vrečke iz krompirjevega škroba.

tudi v DM in millerju... uporabljajo pa se predvsem za organske odpadke.
fajn je omeniti, da imajo nekateri vseeno pomisleke glede tega. jaz ne vem, meni se zdijo uporabne, nisem pa še čakala, da vidim, če res razpadejo, kot pravijo. nasmeh
polboginja

Kraj: elsewhere

PrispevekObjavljeno: Čet, 25.09.2008, 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A res? Eko vrečke? Nisem jih še zasledila. Bom naslednjič vprašala.

Sem se pa odločla, da bom začela sadje in zelenjavo kupovat v večji plastični vrečki (uni ta beli - v Mercatrju je to srednja velikost), kjer bom vse nakupljeno po tehtanju dala v to vrečko, nalepke pa na vrečko. Ko bom doma razpakirala, bom te nalepke prečrtala z debelim črnim flukijem in jo znova ensla v uporabo. Če bodo problemi, bom rekla, da sem eko itd. Če bodo še problemi, pa jasno povem, da bojkotiram to (verigo) štacun (no, morda še prej kak mejl pošljem evil ).

Se pravi, da plastično vrečko lahko večkrat uporabiš in prišparaš nekaj sto ta malih vrečk, ki se tako in tako raztrgajo, če jih preveč obložiš. Že zdaj delam tako, da več različnega sadja dam v eno vrečko - zaenkrat mi še niso težili.
brinda
polboginja

PrispevekObjavljeno: Čet, 25.09.2008, 19:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

britanska eko avtoriteta julia hailes o vrečkah:
http://www.guardian.co.uk/environment/gallery/2008/feb/29/plasticbags.waste?picture=332762622
hetera

Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet, 26.09.2008, 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

morda katera uporablja pralne oreščke namesto detergentov - so povsem naravni, prijazni do okolja in kože ter relativno cenejši:
http://www.biosi.si/product_info.php?products_id=357&osCsid=15e799215cc451ed0efc3e878b4d477d

imajo jih tudi v sanolaborju in verjetno še kje
Nazaj na vrh
brinda
polboginja

PrispevekObjavljeno: Sob, 27.09.2008, 6:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jih ti uporabljaš?
če da, morda lahko poveš izkušnje... meni so se zdeli zanimivi, ampak ne poznam pa še nikogar, ki bi jih uporabljal...
hetera

Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob, 27.09.2008, 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem jih kupila, ne pa še uporabila. zraven dobiš vrečko, kamor daš 6-8 lupinic, ki jih lahko 3x uporabiš. prijateljica pere z njimi in je zadovoljna. baje si je z njimi celo umivala lase nasmeh

sem pa absolutno za - ker imam ob vseh prednostih dovolj tudi debilnih reklam za pralne praške (namenjenih gospodinjam, s stereotipnimi vzorci idealnih družin bruh ). ideja, da se da ukinit detergente in vložke, mi je bajna
Nazaj na vrh
Gänseblümchen
muza

Kraj: lj

PrispevekObjavljeno: Ned, 05.10.2008, 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Immortal Illusions je napisala:
A res? Eko vrečke? Nisem jih še zasledila. Bom naslednjič vprašala.

Sem se pa odločla, da bom začela sadje in zelenjavo kupovat v večji plastični vrečki (uni ta beli - v Mercatrju je to srednja velikost), kjer bom vse nakupljeno po tehtanju dala v to vrečko, nalepke pa na vrečko. Ko bom doma razpakirala, bom te nalepke prečrtala z debelim črnim flukijem in jo znova ensla v uporabo. Če bodo problemi, bom rekla, da sem eko itd. Če bodo še problemi, pa jasno povem, da bojkotiram to (verigo) štacun (no, morda še prej kak mejl pošljem evil ).

Se pravi, da plastično vrečko lahko večkrat uporabiš in prišparaš nekaj sto ta malih vrečk, ki se tako in tako raztrgajo, če jih preveč obložiš. Že zdaj delam tako, da več različnega sadja dam v eno vrečko - zaenkrat mi še niso težili.

pohvala, da to počneš. dobra ideja, jo bom uporabila.
Gänseblümchen
muza

PrispevekObjavljeno: Ned, 05.10.2008, 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

brinda je napisala:
jih ti uporabljaš?
če da, morda lahko poveš izkušnje... meni so se zdeli zanimivi, ampak ne poznam pa še nikogar, ki bi jih uporabljal...

prijateljici jih uporabljata in sta zadovoljni. imata jih za kar precej pranj in se lepo opere.
Gänseblümchen
muza

PrispevekObjavljeno: Pon, 06.10.2008, 12:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

prijatelj s punco se je pdločil, da si bo sam postavil hiško, okolju prijazno. delala bosta iz lesa, naravnih materialov in reciklaže, sledila pa bota nasvetom Simona Dalea, ki dela eko hiše:
http://www.simondale.net/house/index.htm
Ally
polboginja

PrispevekObjavljeno: Pon, 06.10.2008, 12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Immortal Illusions je napisala:
A res? Eko vrečke?

Že zdaj delam tako, da več različnega sadja dam v eno vrečko - zaenkrat mi še niso težili.

Vrečke sem jaz naročila iz Natural Collection. (http://www.naturalcollection.com/natural-shop/Shopping_Bags.aspx).
"Fair trade shopper" so ful fajn. Prav tako mrežaste.

No, potem sem pa izvedela, da jih v bistvu prodajajo tudi v Kalčku, ampak še nisem šla pogledat.

Totalno sem alergična na plastične vrečke. Meni je pa celo prodajalka zatežila, ker sem prilepila ceno na banane, brez da bi jih dala v vrečko. Rolling Eyes Mi je popolnoma vseeno.
V naši trgovini so zdaj že vajene, da jih bajkotiram.
Immortal Illusions
polboginja

Kraj: elsewhere

PrispevekObjavljeno: Tor, 07.10.2008, 20:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ally je napisala:
Meni je pa celo prodajalka zatežila, ker sem prilepila ceno na banane, brez da bi jih dala v vrečko.

Men sicer še niso zatežili, ampak so že segali po vrečko, pa sem rekla, da en rabim, da je tako bolj eko, pa so se sam nasmehnili in dopustili. Se mi zdi res butasto recimo en komad sadja/zelenjave dajat v vrečko, ki se ITAK strga in potem lahko vzameš eno pa še eno ...
brinda
polboginja

PrispevekObjavljeno: Ned, 12.10.2008, 21:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nujen ogled - potem pa pošlji link naprej:
http://vimeo.com/1709110
Ta forum je zaklenjen; ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjen; ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gaja Kafe Seznam forumov -> Labrisova okrogla miza Časovni pas GMT + 2 uri, Slovenija - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Stran 10 od 10

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš glasovati v anketi v tem forumu