|
Gaja Kafe ...kavarna za ženske debate...
|
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtorica |
Sporočilo |
raceing girl nimfa

Pridružena: Čet, 16.03.2006, 12:57 Prispevkov: 553 Kraj: okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Čet, 25.09.2008, 8:49 Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, a ste to že omenile; v Sparu prodajajo eko vrečke iz krompirjevega škroba. _________________ BODI KAR SI,
OSTALIH JE TAKO ŽE PREVEČ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brinda polboginja

|
Objavljeno: Čet, 25.09.2008, 9:09 Naslov sporočila: |
|
|
| raceing girl je napisala: |
| Ne vem, a ste to že omenile; v Sparu prodajajo eko vrečke iz krompirjevega škroba. |
tudi v DM in millerju... uporabljajo pa se predvsem za organske odpadke.
fajn je omeniti, da imajo nekateri vseeno pomisleke glede tega. jaz ne vem, meni se zdijo uporabne, nisem pa še čakala, da vidim, če res razpadejo, kot pravijo.  _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Immortal Illusions polboginja

Pridružena: Pon, 07.02.2005, 12:44 Prispevkov: 3426 Kraj: elsewhere

|
Objavljeno: Čet, 25.09.2008, 17:07 Naslov sporočila: |
|
|
A res? Eko vrečke? Nisem jih še zasledila. Bom naslednjič vprašala.
Sem se pa odločla, da bom začela sadje in zelenjavo kupovat v večji plastični vrečki (uni ta beli - v Mercatrju je to srednja velikost), kjer bom vse nakupljeno po tehtanju dala v to vrečko, nalepke pa na vrečko. Ko bom doma razpakirala, bom te nalepke prečrtala z debelim črnim flukijem in jo znova ensla v uporabo. Če bodo problemi, bom rekla, da sem eko itd. Če bodo še problemi, pa jasno povem, da bojkotiram to (verigo) štacun (no, morda še prej kak mejl pošljem ).
Se pravi, da plastično vrečko lahko večkrat uporabiš in prišparaš nekaj sto ta malih vrečk, ki se tako in tako raztrgajo, če jih preveč obložiš. Že zdaj delam tako, da več različnega sadja dam v eno vrečko - zaenkrat mi še niso težili. _________________ I'm going My Way. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brinda polboginja

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dunja hetera

Pridružena: Ned, 09.09.2007, 11:16 Prispevkov: 246 Kraj: ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brinda polboginja

|
Objavljeno: Sob, 27.09.2008, 6:46 Naslov sporočila: |
|
|
jih ti uporabljaš?
če da, morda lahko poveš izkušnje... meni so se zdeli zanimivi, ampak ne poznam pa še nikogar, ki bi jih uporabljal... _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dunja hetera

Pridružena: Ned, 09.09.2007, 11:16 Prispevkov: 246 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob, 27.09.2008, 22:05 Naslov sporočila: |
|
|
sem jih kupila, ne pa še uporabila. zraven dobiš vrečko, kamor daš 6-8 lupinic, ki jih lahko 3x uporabiš. prijateljica pere z njimi in je zadovoljna. baje si je z njimi celo umivala lase
sem pa absolutno za - ker imam ob vseh prednostih dovolj tudi debilnih reklam za pralne praške (namenjenih gospodinjam, s stereotipnimi vzorci idealnih družin ). ideja, da se da ukinit detergente in vložke, mi je bajna |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gänseblümchen muza

|
Objavljeno: Ned, 05.10.2008, 21:44 Naslov sporočila: |
|
|
| Immortal Illusions je napisala: |
A res? Eko vrečke? Nisem jih še zasledila. Bom naslednjič vprašala.
Sem se pa odločla, da bom začela sadje in zelenjavo kupovat v večji plastični vrečki (uni ta beli - v Mercatrju je to srednja velikost), kjer bom vse nakupljeno po tehtanju dala v to vrečko, nalepke pa na vrečko. Ko bom doma razpakirala, bom te nalepke prečrtala z debelim črnim flukijem in jo znova ensla v uporabo. Če bodo problemi, bom rekla, da sem eko itd. Če bodo še problemi, pa jasno povem, da bojkotiram to (verigo) štacun (no, morda še prej kak mejl pošljem ).
Se pravi, da plastično vrečko lahko večkrat uporabiš in prišparaš nekaj sto ta malih vrečk, ki se tako in tako raztrgajo, če jih preveč obložiš. Že zdaj delam tako, da več različnega sadja dam v eno vrečko - zaenkrat mi še niso težili. |
pohvala, da to počneš. dobra ideja, jo bom uporabila. _________________ Because Myself programmed me for it. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gänseblümchen muza

|
Objavljeno: Ned, 05.10.2008, 21:46 Naslov sporočila: |
|
|
| brinda je napisala: |
jih ti uporabljaš?
če da, morda lahko poveš izkušnje... meni so se zdeli zanimivi, ampak ne poznam pa še nikogar, ki bi jih uporabljal... |
prijateljici jih uporabljata in sta zadovoljni. imata jih za kar precej pranj in se lepo opere. _________________ Because Myself programmed me for it. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gänseblümchen muza

|
Objavljeno: Pon, 06.10.2008, 12:16 Naslov sporočila: |
|
|
prijatelj s punco se je pdločil, da si bo sam postavil hiško, okolju prijazno. delala bosta iz lesa, naravnih materialov in reciklaže, sledila pa bota nasvetom Simona Dalea, ki dela eko hiše:
http://www.simondale.net/house/index.htm _________________ Because Myself programmed me for it. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ally polboginja

|
Objavljeno: Pon, 06.10.2008, 12:30 Naslov sporočila: |
|
|
| Immortal Illusions je napisala: |
A res? Eko vrečke?
Že zdaj delam tako, da več različnega sadja dam v eno vrečko - zaenkrat mi še niso težili. |
Vrečke sem jaz naročila iz Natural Collection. (http://www.naturalcollection.com/natural-shop/Shopping_Bags.aspx).
"Fair trade shopper" so ful fajn. Prav tako mrežaste.
No, potem sem pa izvedela, da jih v bistvu prodajajo tudi v Kalčku, ampak še nisem šla pogledat.
Totalno sem alergična na plastične vrečke. Meni je pa celo prodajalka zatežila, ker sem prilepila ceno na banane, brez da bi jih dala v vrečko. Mi je popolnoma vseeno.
V naši trgovini so zdaj že vajene, da jih bajkotiram. _________________ "... and those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." Nietzsche |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Immortal Illusions polboginja

Pridružena: Pon, 07.02.2005, 12:44 Prispevkov: 3426 Kraj: elsewhere

|
Objavljeno: Tor, 07.10.2008, 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Ally je napisala: |
| Meni je pa celo prodajalka zatežila, ker sem prilepila ceno na banane, brez da bi jih dala v vrečko. |
Men sicer še niso zatežili, ampak so že segali po vrečko, pa sem rekla, da en rabim, da je tako bolj eko, pa so se sam nasmehnili in dopustili. Se mi zdi res butasto recimo en komad sadja/zelenjave dajat v vrečko, ki se ITAK strga in potem lahko vzameš eno pa še eno ... _________________ I'm going My Way. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brinda polboginja

|
Objavljeno: Ned, 12.10.2008, 21:26 Naslov sporočila: |
|
|
nujen ogled - potem pa pošlji link naprej:
http://vimeo.com/1709110 _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Gaja Kafe Seznam forumov
-> Labrisova okrogla miza |
Časovni pas GMT + 2 uri, Slovenija - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
|
| Stran 10 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|